logo_HV_2022_25jrLR

Tentoonstellingen

100 jaar tuinbouw

tuinbouwtentoonstelling december 2022

Tot en met zaterdag 29 april 2023 is er in de Broederschapshuisjes een tentoonstelling over de geschiedenis van 100 jaar grootschalige tuinbouw in het gebied rondom Vleuten (ongeveer rondom het gebied van het Máximapark). “Kom in de kas” en maak kennis met het tuinbouwverleden in onze omgeving.

Kijk naar de vele foto’s en luister naar de verhalen van de tuinders van toen. Te zien zijn foto’s van tuinderijen, het transport van groenten en bloemen over de Vleutense wetering. En natuurlijk foto’s van de tuindersfamilies, en beelden en documenten over de proeftuin, de tuinbouwschool en de veilingen. Tot slot de berichten over de verplaatsing van de tuinbouw naar aanleiding van de ontwikkeling van de wijk Leidsche Rijn.

Op de eerste etage van de Broederschapshuisjes vind je een interactieve presentatie verspreid over drie beeldschermen. Daarop kun je precies zien waar de meer dan honderd tuinders gewerkt en gewoond hebben. Ook kun je gedetailleerde informatie opvragen over elke tuinderij in ons gebied. En kijken en luisteren naar interviews met de tuinders over de opbouw van hun bedrijf en de gedwongen afbraak van hun bedrijf door de komst van de wijk Leidsche Rijn. Deze interactieve presentatie is permanenten blijft dus ook na 29 april te bekijken.

De tentoonstelling kun je bezoeken elke maandag, dinsdag en donderdag, ’s middags van 14 tot 17 uur en tijdens het historisch café op zaterdaqg 29 april ’s middags van 14 tot 17 uur.

Zie ook:

VarNws – Levendige tentoonstelling 100 jaar tuinbouw Vleuten
U in de Wijk Leidsche Rijn – 100 jaar tuinbouw

.

Binnenkort

mei – oktober 2023     25 jaar Leidsche Rijn