logo_HistVer_2021_vierkant

Heeft u nog leuke foto’s over de vereniging of onze historie? Stuur ze dan naar museum@histvervdmh.nl

FOTO ALBUM

100 jaar tuinbouw

100 jaar tuinbouw

Opening van de tentoonstelling "100 jaar tuinbouw" in de Broederschapshuisjes (26 januari 2023 - medio april)

Lees meer
Excursie Hamtoren

Excursie Hamtoren

Op zondag 16 oktober 2022 werd er een rondleiding in de Hamtoren gegeven voor een beperkt aantal leden en genodigden.

Lees meer
Jubileum Historische Vereniging (29 augustus 2021)

Jubileum Historische Vereniging (29 augustus 2021)

Het 40-jarig jubileum van de vereniging werd afgelopen zondag 29 augustus groots gevierd en goed bezocht door jong en oud. Een grote tent op het kerkplein, de kerk zelf, de Schakel en de Broederschapshuisjes vormden het decor voor de festiviteiten.

Lees meer
Opening vernieuwde Broederschapshuisjes, augustus 2019

Opening vernieuwde Broederschapshuisjes, augustus 2019

Zaterdag 31 augustus werden onder grote belangstelling de gerenoveerde Broederschapshuisjes geopend. De officiële opening werd verricht door wethouder Klein samen met procursator van de Broederschap Henny Smorenburg en hoofd Kenniscentrum van de Historische Vereniging Jan Sangers. De volgende dag kwamen nog ruim 250 bezoekers ook een kijkje nemen.

Lees meer
Verhuizing Broederschapshuisjes 2018

Verhuizing Broederschapshuisjes 2018

Zaterdag 24 november gaf een groot aantal vrijwilligers gehoor aan de oproep om mee te helpen met het leeg halen en verhuizen van de Broederschapshuisjes. Al voor 9:00 uur stond een groot aantal mensen in een treintje opgesteld van de zolder van de Broederschapshuisjes naar de vrachtwagen. Met de hulp van al deze betrokken leden uit de oude dorpen en Leidsche Rijn kon deze hele verhuisklus uiteindelijk snel worden afgerond.

Lees meer
Talkshow en presentatie special i.k.v. 20 jaar Leidsche Rijn okt. 2018

Talkshow en presentatie special i.k.v. 20 jaar Leidsche Rijn okt. 2018

Het glossy van de Historische Vereniging, ontwikkeld door de redactie van ons blad met Evalien van ‘t Veen als grote inspirator, werd zondagmiddag 14 oktober formeel gepresenteerd tijdens een talkshow in Castellum Hoge Woerd. De special over Leidsche Rijn werd aangeboden aan onder meer Paul Vreeken, vanaf het prille begin betrokken bij de ontwikkeling van Leidsche Rijn en aan Xander van der Wulp van de NOS, de spreekstalmeester die middag. Tijdens de zeer goed bezochte en ontvangen talkshow vertelden diverse sprekers over de geschiedenis van Leidsche Rijn. Gemeentelijk archeoloog Erik Graafstal over de periode tussen 20.000 jaar geleden en de Romeinse tijd zo rond 100 na Christus. Bestuurslid van de Historische Vereniging Arthur van der Leij over de betekenis van de Rijn in de Middeleeuwen en rozenkweker Arie Goes over de uitkoop van de tuinbouwers voorafgaand aan de bouw van Leidsche Rijn. Verder vertelden Paul Vreeken (gemeentelijk programmamanager Leidsche Rijn) en oud-wethouder...

Lees meer