logo_HV_2022_25jrLR

Heeft u nog leuke foto’s over de vereniging of onze historie? Stuur ze dan naar museum@histvervdmh.nl

FOTO ALBUM

Excursie Paleis Lofen

Excursie Paleis Lofen

Op zaterdag 26 augustus 2023 werden er twee excursies in het vroegere Paleis Lofen gehouden. 34 deelnemers maakten een tijdreis naar het Utrecht van de twaalfde eeuw.

Lees meer
Máximapark: een speciale wandeling door het park.

Máximapark: een speciale wandeling door het park.

Op zondag 13 augustus was er een speciale wandeling in het Máximapark, het kloppend hart van Leidsche Rijn. Stedebouwkundige Riek Bakker heeft met de huidige locatie van het park een meesterzet uitgehaald. Waarna tuin- en landschapsarchitect Adriaan Geuze op de vruchtbare tuinbouwgrond een prachtige mix van historische en nieuwe elementen heeft samengebracht.

Lees meer
Excursie Hamtoren

Excursie Hamtoren

Op zondag 11 juni 2023 werd er een rondleiding verzorgd in de Hamtoren, muzikaal omlijst met optredens van Maartje en Kine. 160 bezoekers konden genieten van een prachtige mix van entertainment, verhalen, de reconstructie van de toren en het uitzicht bij een staalblauwe lucht. Hiermee werd een eerdere excursie op zondag 16 oktober 2022 wegens groot succes herhaald.

Lees meer
100 jaar tuinbouw

100 jaar tuinbouw

Opening van de tentoonstelling "100 jaar tuinbouw" in de Broederschapshuisjes (26 januari 2023 - medio april) Verder is er ook een overzicht van de panelen van  de tuinbouwtentoonstelling.  

Lees meer
Scholenproject Broederschap

Scholenproject Broederschap

De Broederschap biedt een lesprogramma aan de vijf scholen in Vleuten en Haarzuilens over de Broederschap en erfgoed. Onderdeel daarvan is een bezoek aan de Broederschapshuisjes.

Lees meer