logo_HV_2022_25jrLR

Bestuur

Dimitri Gilissen – Voorzitter

Dimitri GilissenIk ben sinds 2007 woonachtig in Vleuten-De Meern. Geboren in 1979 en getogen in Zuid-Limburg. Na mijn middelbare schooltijd ben ik voor studie en de liefde naar Eindhoven en uiteindelijk de provincie Utrecht verhuisd.

In het dagelijks leven werk ik op het Ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag en in de weekenden ben ik langs de lijn te vinden als trainer van een jeugdelftal van VV De Meern. Daarnaast ben ik sinds maart 2023 lid van de Provinciale Staten van Utrecht.

Na 12 jaar in de Utrechtse gemeenteraad vond ik het tijd om mijn passie voor geschiedenis en erfgoed ook invulling te geven door actief te worden bij onze vereniging. Sinds 2022 ben ik bestuurslid en vanaf oktober 2023 mag ik voorzitter zijn van onze vereniging.

 

Theo Balvers – Secretaris

Theo-BalversIn dit profiel wil ik vooral mijn belangstelling en passie voor geschiedenis en politiek, die met elkaar samenhangen, melden. De rest is minder relevant.

Ik ben geboren in Wijk bij Duurstede, een historisch stadje. Woonde in andere steden met noemenswaardige historie, zoals Kaapstad, Utrecht, Amsterdam en 40 jaar in Vianen. Sinds 2017 in Vleuterweide. Ik heb me altijd verdiept in de geschiedenis van mijn woonplaats en regio.

Al jong kreeg ik interesse voor geschiedenis door de actualiteit. In 1956 was er de Suezcrisis, de Hongaarse Opstand, een mijnramp in België. Ik ging een krant lezen, de toen nog Katholieke Volkskrant. Het IVe kabinet-Drees kwam in 1958 ten val en daarmee de Rooms-Rode Coalitie. Er was veel media-aandacht voor de confrontatie met Indonesië. Lou de Jong en Jacques Presser brachten mij de belangstelling en kennis van de 2e WO bij. In de 60′-er jaren ontwikkelde ik me snel van een conventionele katholiek tot een christen-radicaal. Ik werd politiek heel actief, eerst in de PPR en vanaf 1978 in D66, waarvoor ik alle denkbare functies tot en met het wethouderschap vervulde. Ik ben overigens al jaren partijloos.

Ik studeerde MO Geschiedenis, maar beëindigde dat voor lokale politieke activiteiten. Ik gaf als onderwijsgevende graag geschiedenisles en organiseerde excursies, publiceerde over geschiedenis en werd lid op een bepaald moment van drie leesgroepen-geschiedenis.

Ik ben eigenlijk al vanaf mijn studententijd (1968) bestuurlijk actief in zeer uiteenlopende organisaties en verenigingen. Meest in een DB-functie, maar ook vele jaren als redacteur van een schoolkrant tot een personeelsblad. Mijn motivatie en inzet is steeds dat ik een actief lidmaatschap nastreef.

Ik wil me naar vermogen inzetten voor deze Historische Vereniging en besluiten met twee citaten:

Een mens die de geschiedenis negeert, heeft geen verleden en geen toekomst.
Je kunt geen visie hebben als je de geschiedenis (van een vereniging) niet kent.

 

Edwin van den Berg – Penningmeester

Na omzwervingen via Woerden en Maarssen woon ik sinds 1994 in Vleuten, en snel daarna ben ik lid geworden van de Historische Vereniging. Geschiedenis heeft mij altijd geïnteresseerd, met name hoe gebieden zijn geworden tot wat ze nu zijn, en ik ben dan ook een groot fan van oude kaarten.

Professioneel ben ik een geheel andere weg ingeslagen: opgeleid als actuaris ben ik werkzaam geweest bij diverse grote verzekeringsmaatschappijen en een pensioenfonds. Momenteel werk ik bij Athora Nederland, moedermaatschappij van Reaal en Zwitserleven.

Al sinds mijn jeugd zit ik in de atletiekwereld, aanvankelijk louter als atleet, later in diverse bestuurlijke functies. Zo was ik penningmeester en voorzitter van een middelgrote atletiekvereniging en zat ik in het organisatiecomité van diverse Nederlandse Kampioenschappen die we in de loop der tijd in Utrecht hebben georganiseerd.

Als penningmeester wil ik vanuit mijn expertise graag bijdragen aan een verdere gezonde ontwikkeling van de Historische Vereniging.

 

 Communicatie en Marketing

Rens Wiegeraad – Museum en Kenniscentrum

Wim de Vrankrijker – bestuurslid Activiteiten en Projecten

Ik ben in 1952 geboren in Harmelen en sinds 1980 wonend in de Meern. De kinderen zijn de deur uit dus geeft dat zeker weer wat tijd om mee te doen met activiteiten voor de gemeenschap. Want er is een motto: als niemand wat doet, gebeurt er niks!

In de afgelopen jaren heb ik tal van functies vervuld in diverse verenigingen, zowel als vrijwillig medewerker maar ook in bestuursfuncties. Ik heb altijd al feeling gehad met de omgeving en dan ook zeker terug in de tijd. De verhalen van vroeger vertellen zoveel over onze roots.

In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam in mijn eigen bedrijf waar wij grote sportevenementen organiseren; een leuk bestaan, onregelmatig en heel afwisselend. In die hoedanigheid denk ik dat ik zeker een bijdrage kan leveren aan de Historische Vereniging. Binnen deze club is naar mijn idee zat te doen op een terrein waar ik mij wel in kan vinden.

 

Vacant – bestuurslid Educatie

Organisatie

Ereleden

Meerjaren beleidsplan